regionalni_razvoj.jpgPredstavnici Luk-oila: Zoran Zoraja, rukovodilac službe prodaje i Slobodan Ilić, glavni menadžer dopunskog asortimana, danas su u razgovoru sa rukovodstvom opštine, urbanistima, pravnicima i saobraćajnim inženjerima, ocenili da se nakon gotovo dve godine od akcidenta ne može može više čekati sa iznalaženjem najboljeg mogućeg rešenja kako za ovu rusku kompaniju, tako i za opštinu Valjevo.

Naime, rukovodstvo opštine ponudilo je Luk-oilu da izgradi novu benzijsku pumpu na novoj lokaciji, 50-tak metara od stare, ka Tržnom centru, kako je urbanističkim planom i predvidjeno. Nova lokacija bila bi mnogo bolje rešenje, prevashodno zbog bezbednijeg odvijanja saobraćaja na obližnjoj velikoj raskrsnici, istakli su u više navrata urbanisti i saobraćajni inženjeri na današnjem sastanku. Istovremeno, ruska kompanija time takodje može biti samo na dobitku, jer bi bila obezbedjena dva prilaza pumpi, iz ulice Vladike Nikolaja, ali i Selimira Djordjevića. Obzirom na to da je Luk-oil vlasnik parcele gde se nalazila nekadašnja pumpa, ali i zbog politike kompanije koja precizira jasna pravila prilikom izgradnje novih objekata, ovaj predlog biće ozbiljno razmotren, istakli su Zoraja i Ilić. Oni su naglasili u više navrata da je Luk-oil spreman da sanira zemljište ukoliko bi se nova pumpa gradila na mestu stare.

Ovom prilikom još jednom je ponovljenjo da su kontradiktorne informacije i analize o akcidentu koji se dogodio leta 2005. godine i da je ostalo nejasno da li se gorivo izlilo ili nije. Predstavnici ruske kompanije su istakli da će novi objekat biti izgradjen po najsavremenijim standardima, ekološkim, protivpožarnim i svim drugim. Istovremeno ova investicija biće prilika da se uposle novi radnici. Odlučeno je da se u što skorije vreme upriliči novi susret kada će konačno biti definisana lokacija nove Luk-oilove benzijske pumpe u Valjevu.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…