infakt__frame.jpgU sastavu Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike obrazovana je Uprava za bezbednost i zdravlje na radu, koja obavlja poslove državne uprave sa ciljem unapređivanja i razvoja bezbednosti i zdravlja na radu, odnosno smanjenja povreda na radu, profesionalnih oboljenja i oboljenja u vezi sa radom. Regionalna privredna komora danas je organizovala okrugli sto na temu Bezbednos na radu s ciljem da se što više edukacije zaposlenih, poslodavaca, lica za bezbednost i zdravlje na radu, inspektora i dr., lica koja se starajuo primeni međunarodnih akata u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Vera Božić Trefalt

Donošenje akta o proceni rizika na poslu poslodavci su dužni da urade do septembra ove godine. To nikako nije jednostavan posao i poslodavci ne samo da su dužni da to urade, već je to potrebno zbog samih zaposlenih. Bezbednost na radu je poslednjih godina znatno opala, a akcenat bi trebalo staviti na ulaganje u bezbednost, a nikako u troškove lečenja.

Manja novčana sredstva izdvajaće oni poslodavci koji ne budu imali povreda, dok će se u oblastima poput građevine morati znatno više izdvajati ui ulagati u bezbednost jer statistike pokazuju da je samo u prošloj godini bilo oko 30 smrtnih slučajeva u ovoj grani privređivanja.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…