infakt__frame.jpgZbog sumnje da su učestvovali u korupcijskom lancu na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, u pritvoru Okružnog zatvora u Smederevu nalazi se 17 osoba. Svi oni su prilikom saslušanja negirali dela koja im se stavljaju na teret. Korupcija nije od juče i gotovo da je postala “običajno pravo”. Nažalost, mnogi univerzitetski profesori prosto misle da zbog male plate imaju pravo na dodatni novac. Javna je tajna i da korupcije ima među lekarima na klinikama, komentari su u javnosti ovih dana.

Građani Srbije u poslednjem velikom istraživanju o korupciji nisu svrstali obrazovni sistem među najkorumpiranije oblasti u društvu, pokazala su istraživanja. Samo mali procenat, šest odsto anketiranih, priznao je da je davao mito da bi završio neke poslove u vezi sa obrazovnim sistemom, pokazalo je istraživanje “Globalni barometar korupcije” za 2006. godinu, koje je agencija Galup sprovela za potrebe Transparensi internešenela. Čak 82 odsto anketiranih, koji su imali dodira sa obrazovnim sistemom, rekli su da ni oni ni članovi njihovih porodica nisu dali mito u poslednjih godinu dana.

U AK Šabac ističu da će sačekati sudski ishod afere “Indeks” i da će naravno posebnu pažnju obratiti na zahteve za prijem u AK Šabac kada su u pitanju diplome sa kragujevačkog Pravnog fakulteta, kao i da će do tada biti obustavljen prijem u članstvo advokata onih koji imaju diplome iz perioda na koji se odnosi istraga i sudski proces.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…