infakt__frame.jpgIzgradnja gradske toplane mogla bi da počene u maj prema planiranoj dinamici, a tim povodom u opštini Valejvo je danas održan prvi sastanak komisije za izgradnju gradske toplane. Prema rečima predsednika komisije Zorana Ilića, cilj današnjeg sastanka je utvrđivanje postojećeg stanja na realizaciji projekta toplane, predstojeći potezi i dinamika planiranih aktivnosti, kaže se u saopštenju informativne službe opštinske uprave.

U saopštenju se navodi i da je u toku prvi deo projekta toplane koji finansira Evropska agencija za rekonstrukciju je u toku, a otvaranje ponuda za izvođača radova je 5.marta 2007.godine.

EAR u finansiranju učestvuje sa 3.820.000 evra. Ovim sredstvima biće završen građevinski deo toplane, postavljen jedan kotao i urađen deo toplovodne mreže. Donacija Češke Vlade od 500.000 evra obuhvata tehnološki postupak i montažu. Česi su do sada dopremili 60% opreme, a ostatak se očekuje tokom marta. Finansijski deo za realizaciju druge faze toplovoda obezbediće opština Valjevo kreditom u iznosu od 2.170.000 evra.

Planirano je da do 5.marta bude određen izvođač radova na infrastrukturnom opremanju zemljišta za buduću toplanu. Za ovu namenu opština Valjevo je u budžetu predvidela 8,5 miliona dinara.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…