infakt__frame.jpgOno što je rađeno proteklih godina u Nacionalnoj službi zapošljavanja Filijala Valjevo rezultatiralo je u 2006. godini blagim opadanjem broja nezaposlenih lica. Zabeležena je i pojava menjanja poslodavaca, a i dalje je nepovoljna kvalifikaciona struktura nezaposlenih. pogoršana je i starosna struktura tražioca zaposlenja, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u vsvaljevskoj filijali zapošljavanja.

U aktivne mere tržišta rada uloženo je oko 35, 5 miliona dinara, a plan je da se ta cifra udvostruči u toku 2007. godine. Napravljen je i ambiciozan plan kojim će biti obuhvaćen znatno veći broj nezaposlenih lica merama aktivne politike, pa se očekuje i zantno veće zapošljavanje nakon sprovođenja tih mera.

Prioritet u 2007. biće i unapređenje socijalnog dijaloga, koordinacija planova i mera koje podstiču razvoj i otvaranje novih radnih mesta kojima će se smanjiti nezaposlenost. U Filijali očekuju da se tokom 2007. godine neće povećavati nezaposlenost i da će doći do bržeg rasta zapošljavanja usamostalnom sektoru.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…