infakt__frame.jpg“Neka žene odluče” naziv je kampanje koju Ženska Vlada i Evropski pokret u Srbiji organizuju u cilju povećanja izlaznost žena na parlamentarnim izborima u Srbiji, 21. januara 2007. godine, ulazak većeg broja žena u institucije nakon izbora, korišćenje 2007. godine – godine jednakih mogućnosti, da žene u Srbiji unaprede i bolje iskoriste svoja prava i širenje poruke građanima i političarima Evropske unije da postoji neiskorišćen demokratski potencijal u Srbiji kome je potrebna podrška kako bi zemlja što pre postigla integraciju u evropske strukture. Odbor za ljudska prava Valjevo, Evropski pokret Valjevo, Hora, Omladina JAZASA, Klub Ars nova i Centar za modernu edukaciju upriličili su danas promotivnu akciju u okviru ove kampanje i na ovaj način poslata je poruka gradjanima, pogotovo gradjankama, da izađu na glasanje.

Među biračima u Srbiji većinu čine žene, ali ih je veoma malo u Narodnoj skupštini, dok ih u Vladi nema uopšte. Natupajuća 2007. godina proglašena je u svetu Godinom jednakih mogućnosti za sve. Očekivanja su da buduća Vlada Srbije primeni politiku ravnopravnosti polova u svim sferama društvenog života.
Kampanja čiji je cilj da poveća građanski aktivizam i podstakne glasače da izađu na izbore podržana je od strane Federacije NVO Srbije i sprovodi se u više od 40 gradova.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…