infakt__frame.jpgIzgradnja gradske toplane mogla bi da počne u martu 2007.godine, a Evropska agencija za rekonstrukciju raspisala je tender za izvodjača gradjevinskih radova. Zaokružena je i finansijska konstrukcija za početak realizaciju prve faze projekta gradske toplane. Ukupna vrednost je nešto preko 13 miliona evra, od čega je donacija EAR 3,820 miliona evra, a češke vlade 500 hiljada. Opština Valjevo će iz budžeta za ovu namenu izdvojiti 2,5 miliona eura za prvu fsazu realizacije projekta.

Valjevo će posle višegodišnjeg aerozagađenja, već od naredne grejne sezone imati čistiji vazduh, a toplifikacija Valjeva, je jedan od prioriteta.

20% Valjeva se za sada greje iz 25 kotlarnica koje opslužuje JKP, a na taj broj treba dodati i brojne ustanove i preduzeća koja imaju takođe svoje kotlarnice. Na taj način JKP greje oko 200 hiljada kvm stambenih površina i oko 15 hiljada kvm poslovnog prostora. Projekat toplifikacije započet je još 2002. kako bi grad ski vazduh mogao postati čistiji u sezoni grejanja, a građani dobili kvalitetniju i jeftiniju toplotnu energiju za zagrevanje stanova i poslovnih prostora.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…