infakt__frame.jpgOdlukom Vlade Srbije na zasedanju u Vršcu imenovani su članovi privremenog veća. Za predsedavajućeg imenovan je Željko Gavrić iz DSS, a za članove Miodrag Ćosić iz DSS, Đorđe Pavlović iz SPO, Slobodan Vasiljević i Miroslav Vuković iz Nove Srbije.Odmah nakon donošenja rešenja o imenovanju članova, održano je prvo zasedanje privremenog veće gde je usvojen predloženi rebalans budžeta. Za predloženi rebalans od 5 članova za je glasalo 4 dok je jedan član privremenog veća bio uzdržan.

Na pitanje kada će biti lokalni izbori, obzirom da zakon predviđa 90 dana od dana uvođenja privremenih mera, Vuković je rekao da je moguće i da budu u kratkom roku dva izborna ciklusa i to po starom zakonu, za koji neki tvrde da sada nije u skladu sa Ustavom i kasnije po novom kad kad bude donet u Skupštini Srbije nakon formiranja parlamenta.

Prema Vukovićevim rečima postoji mnogo odluka koje je potrebno usvojiti u narednom periodu jer je zbog blokade rada ostalo dosta neusvojenih programa rada preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština, pa će zbog toga odmah nakon novogodišnjih praznika veće najverovatnije zasedati svakodnevno, a sednice će biti javne.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…