infakt__frame.jpgSeminar za pripadnike MUP-a Srbije – policijske uprave u Valjevu, na temu “Zakon o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica” održan je danas u Valjevu, a cilj je bio da se sticanje posebnih znanja iz oblasti prava deteta, prestupništva mladih i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica.

Zakon o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica u primeni je od 1. januara 2006. godine, a ministarstvo pravde formiralo je radnu grupu koja ćbi do 1. jula 2007. godine, do početka primene novog Krivičnog zakonika, trebalo da uradi izmene i dopune Zakona o maloletnicima i na taj način uskladiti i na taj način se pokazuje da se stvara jedan jedinstven sistem maloletničkog pravosuđa.

MUP pokrenulo je inicijativu da se izradi Nacionalna strategija prevencije maloletničkog kriminala, a maloletničko prestupničtvo i nasilje u porodici su osnovne stavke u prevenciji.

Organizator seminara je CHRIS – Mreža odbora za ljudska prava u Srbiji, a seminar se realizuje, zahvaljujući podršci Švedskog Helsinškog Odbora za ljudska prava (SHC) i Instituta za Otvoreno Društvo (OSI).

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…