infakt__frame.jpg Za nekoliko dana očekuje se da će naš grad blistati u punom sjaju zahvaljujući novogodišnjim ukrasima.
Kao i svake godine, ukrašava se glavna deonica Karađorđeve ulice, od ukrštanja sa Sinđelićevom pored poznate raskrsnice kod Centrala , pa sve do biblioteka. Nakon toga predviđena je promena trase ukrašavanja, od Vojvode Mišića do Gradskog trga i od spomenika se proteže glavnom ulicom Kneza Miloša do Jadra.
Za ovogodišnje ukrašavanje grada izdvojeno je 135.000 dinara. Naš grad će biti u duhu praznika prema rečima Velibora Đorđevića kad stigne materijal.
– Praveći projekat novogodišnjeg ukrašavanja namera je bila da se napravi svojevrsna gradska scenografija i da se pritom zaštiti ambijent. Raspored ukrasa mora da bude uklopljen sa rasporedom ulične rasvete i naravno sa količinom novca koja je na raspolaganju.
Pored svega toga, prilikom osmišljavanja novogodišnjeg izgleda grada moralo se voditi računa čak i o mentalitetu ljudi. Naime, ukrasi su, zbog oštećenja i mogućih krađa, postavljeni na visinu koja je van dometa ruku.
Novogodišnji ukrasi će svetleti tokom božićnih i novogodišnjih praznika, a biće skinuti do 15. februara i čuvaće se za sledeću godinu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…