infakt__frame.jpgG17 PLUS je danas preduzela mere u svim opštinama u Srbiji gde učestvuje u lokalnoj vlasti da se dosledno sprovede Zakon o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom, koji stupa na snagu 1. januara 2007. godine. Tamo gde ne možemo direktno da utičemo na poboljšanje života naših sugrađana podneli smo danas zvaničan Zahtev lokalnim samoupravama sa istim ciljem, navodi se u saopštenju za javnost G17 plus.

Vrednost našeg društva je, između ostalog, da se građani sa invaliditetom pored jednakosti u pravima, izjednače i u mogućnostima. Zato je G17 PLUS pokrenuao akciju u svim lokalnim samoupravama u Srbiji da se primeni Zakon i sprovedu neophodne aktivnosti koje bi omogućile osobama sa invaliditetom nesmetan pristup biračkim mestima, kako bi, kao ravnopravni građani Srbije, mogli da ostvare svoje biračko pravo na predstojećim parlamentarnim izborima.

Očekujemo od svih lokalnih samouprava da preduzmu sve mere kako bi osobe sa invaliditetom mogle da ravnopravno koriste javna dobra i institucije kao i ostali građani. Član 33. navedenog Zakona je jasan i nalaže da su “jedinice lokalne samouprave dužne da preduzmu sve mere sa ciljem da se fiizička sredina, zgrade, javne površine i prevoz učine pristupačnim osobama sa invaliditetom.”

Stručnost i efikasnost su merilo boljeg života.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…