infakt__frame.jpgUkupno 7 medalja osvojili su plivači “Valisa” na četvrtom po redu “Dživdžan kupu” održanom proteklog vikenda u Beogradu.

Na ovom međunarodnom mitingu mladih plivača, čiji je organizator PK «Vračar», učestvovalo je 438 takmičara iz 30 klubova iz Srbije, BiH, Makedonije, Slovenije, Belorusije, Rusije i Nemačke.

U sedmočlanoj ekipi «Valisa», koju je predvodio trener Vladimir Bošković, najuspešnija je bila Anđelka Petrović (92.) koja je u sve četiri discipline u kojima je plivala osvojila medalje i to dve srebrne u disciplinama 100 m delfin i 100 m leđno, a dve bronzane medalje u disciplinama 50 m slobodno i 200 m mešovito.

Stefan Zimonjić (94.) u svojoj kategoriji osvojio je dve medalje – zlato u disciplini 100 m prsno i srebro u disciplini 100 m mešovito, a Dimitriju Jovanoviću (94.) u istoj kategoriji pripalo je srebro u disciplini 100 m slobodno.

I ostali plivači «Valisa» postigli su zapažene rezultate. U najjačoj kategoriji kadeta, u konkurenciji sa reprezentativcima Nemačke, Vanja Petronijević plasirao se jednom na četvrto, dva puta na peto i jednom na deveto mesto, a Strahinja Antonić je u svojim disciplinama bio osmi, deveti i deseti.

U kategoriji pionira Eva Đurica (94.) izborila se za jedno peto i dva osma mesta, a Marija Nikolić (95.), koja se u čak tri discipline prvi put oprobala na zvaničnom takmičenju, u konkurenciji godinu dana starijih devojčica zauzela je po jedno peto, deveto, deseto i četrnaesto mesto.

Narednog vikenda plivači «Valisa» nastupiće na XV međunarodnom plivačkom mitingu «Sveti Nikola 2006» u Nišu, gde će istovremeno sudijski pripravnici iz Valjeva Saša Petronijević i Jelena Jovanović polagati sudijski ispit i pokušati da postanu zvanične sudije Plivačkog saveza Srbije.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…