infakt__frame.jpgSRS u subotu 2. decembra organizovaće miran protest ispred ambasade najveće svetske sile, SAD i podići svoj glas protiv odnosa prema Vojislavu Šešelju samo zato što je tražio da mu se omoguće prava, prava garantovana svakom građaninu zemaljske kugle, rečeno je na vanrednoj konferenciji za novinare Okružni Odbor SRS.

Zdravstveno stanje Vojislava Šešelja je kritično. On je sinoć, nakon tog prisilnog odvođenja u bolničko odeljenje koje se nalazi u sastavu pritvorske jedinice u Ševeningenu prestao da uzima i vodu. Prihvatio je jutros da uzme vodu, tek kada su mu omogućili da obavi telefonski razgovor sa porodicom i strankom.

Inače, predsednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj, koji se od 24. februara 2003. godine nalazi u Pritvorskoj jedinici Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju, počeo je štrajk glađu 10.novembra 2006. godine u 18 časova. U SRS kažu da je Vojislav Šešelj bio primoran da pristupi i krene u štrajk glađu zbog brutalnog kršenja njegovih elementarnih prava i sloboda i posebno zbog ukidanja prava na odbranu.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…