dom_ydravlja_1.jpgU poslednjem periodu pojačan je rad seoskih ambulanti. Tako je u Poćuti i Gornjoj Kamenici ambulanta otvorena radnim danima svakog prepodneva. Ambulanta u Divcima radi četiri dana utorkom, sredom, četvrtkom i petkom, kao i ambulanta Stave ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom. Ambulanta u Leliću radi utorkom, četvrtkom i petkom, a u Brankovini ponedeljkom, sredom i petkom. Ponedeljkom i sredom otvorena je ambulanta u Leskovicama, a utorkom i četvrtkom u Goloj glavi. U ambulanti u Iverku lekar dežura ponedeljkom, u Pričeviću i Miličinici sredom, a u Dračiću četvrtkom.

Ambulanta na Divčibarama trenutno radi samo sredom, a kada renoviranje bude završeno biće otvorena svakog radnog dana. Radnim danima u dve smene dežuraju lekari u izdvojenim ambulantama u Novom Naselju i Domu penzionera.

Nadležni pozivaju meštane da prenesu kartone iz Doma zdravlja u svoju ambulantu, kako bi brže i lakše došli do lekara, bez gužve i čekanja.

Neophodno je i da se svi pacijenti koji se leče u valjevskom Domu zdravlja odluče za izabranog lekara. Može se birati bilo koji lekar iz Opšte službe ili Medicine rada, bez obzira na to da li su zaposleni ili ne. Isto se odnosi i na pedijatre i ginekologe. Naravno, u hitnim slučajevima pacijentima će svakako biti ukazana pomoć. Izabrani lekar bira se na godinu dana.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…