infakt__frame.jpgŠvajcarska organizacija za unapređenje uvoza, SIPPO je novi uvozni promocioni program pod patronatom seco, Švajcarskog državnog sekretarijata za ekonomske poslove. Program podržava privatno preduzetništvo na tržištima u razvoju i tržištima u tranziciji, koja nastoje da nađu pristup švajcarskom tržištu kao i tržištima Evropske Unije. SIPPO servis obuhvata zatim savetodavne usluge za proizvode i marketing, promocije u Švajcarskoj, kao i pomoć u učešću na izabranim evropskim trgovinskim sajmovima. U sredu 29. novembra u RPK Valjevo biće održana prezentacija švajcarske organizacije za promociju izvoza, kao i marketinških instrumenata sa posebnim osvrtom na sajmove u tehničkom sektoru.

Cilj ove ekonomske i trgovinske podrške je davanje podsticaja tržištima u razvoju i tržištima u tranziciji u njihovom nastojanju za sveobuhvatnu integraciju u globalnu ekonomiju. Tu se podrazumeva uvećavanje sposobnosti malih i srednjih preduzeća u prioritetnim zemljama u pogledu kvaliteta proizvoda i marketinške delatnosti na polju izvoza, jačanje sposobnosti i uključivanje trgovinskih institucija i poslovno-granskih udruženja u proces razvoja trgovine, uvećavanje i poboljšanje trgovinskih kontakata srednjih i malih preduzeća pomenutih zemalja sa uvoznicima iz Švajcarske i Evropske Unije i poboljšanje statusa informisanosti švajcarskih uvoznika, kao i uvoznika sa teritorije EU u pogledu dobavljača sa novih tržišta u partnerskim zemljama.

SIPPO program je deo švajcarske razvojne i spoljnotrgovinske politike. Vodi se kao dopuna drugim programima uključenim u tehničku kooperaciju koja je relevantna za trgovinu. I pored participacije u troškovima od strane učesnika u programu, programe u velikoj meri finansira Državni sekretarijat za ekonomske poslove, seco.
Ciljne grupe su u zemljama u razvoju i zemljama u tranziciji mala i srednja preduzeća, poslovne organizacije, trgovinske komore, udruženja itd.

SIPPO aktivnosti se fokusiraju na jedan broj izabranih sektora, kao što su poljoprivredni proizvodi, prerada hrane, riba i morski plodovi, oprema i dizajn stambenog prostora, nameštaj,
tekstil, tehničke komponente, mašine, alati, električni proizvodi, softver, kožna galanterija, zanatski rad i nakit (zlato i srebro, domaća radinost).

Prezentaciji u RPK Valjevo prisustvovaće Boyko Doytechinov i Dragan Konstantinović.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…