gradac.jpg20 sadnica topole zasađeno je na desnoj obali reke Obnice pored istražnog zatvora, kako bi se uredio i zaštitio ovaj deo priobalja od eventualnih poplava i erozije obale reke. Sadnice je obezbedilo JP Srbijašume, a u akciji sađenja učestvovali su pripadnici Vojske Srbije, NVO, a svoj blagoslov dao je i episkop valjevski Gospodin Milutin.

Retki su ljudi koji se na pravi način bave ekologijom i znaju da se ophode prema tom nacionalnom resursu, a pravi način zaštite životne sredine je između ostalog i akcija da se priobalje Obnice zaštiti, rekao je Ješa Erčić, generalni direktor JP Srbijašume. Prema njegovim rečima ovo je samo najava akcije koja će se dešavati u prvom kvartalu 2007. godine kada se očekuje ojačavanje obale Obnice i pored KPZ.

Upravnik KPZ Slobodan Arsenijević istakao je da ova ustanova ima ljudskih i tehničnih uslova da se uključi u ovakve i slične akcije i izrazio svoje zadovoljstvo zbog početka uspešne saradnje sa JP Srbijašume.

Arsenijević je izrazio nadu da će se na proleće u akciju uređenja priobalja Obnice pored KPZ uključiti i JP Srbijavode kako bi se korito reke uredilo i sprečile eventualne poplave u tom delu toka reke.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…