zgrada MUP-a _Valjevo.jpgMinistarstvo unutrašnjih poslova – Biro za pritužbe i predstavke, na osnovu člana 180. stav 5. Zakona o policiji i člana 18. Pravilnika o postupku rešavanja pritužbi ponovio je javni poziv organima lokalne samouprave da predlože predstavnike javnosti koji će učestvovati u rešavanju pritužbi na području Policijske uprave Ministarstva unutrašnjih poslova. Ponovni poziv je raspisan za 27 područnih policijskih uprava Ministarstva koje su obrazovane za opštine, a među njima je i Policijska uprava u Valjevu – za opštine: Valjevo, Lajkovac, Ljig, Mionica, Osečina i Ub.

Pritužbe protiv policijskih službenika – koje ima pravo da Ministarstvu podnese svako ko smatra da su mu nezakonitom ili nepravilnom radnjom policijskog službenika povređena prava ili slobode – rešava u Ministarstvu Komisija za rešavanje pritužbi. Komisija je sastavljena od tri člana, i to: načelnik Sektora unutrašnje kontrole policije ili drugo ovlašćeno lice iz Sektora unutrašnje kontrole koje ovlasti načelnik Sektora, predstavnik policije ovlašćen od strane ministra i predstavnik javnosti.
Ministarstvo unutrašnjih poslova javno je pozivalo organi lokalne samouprave, koji to do sada nisu učinili, da predlože dva predstavnika javnosti, od kojih jednog za člana Komisije na području policijske uprave Ministarstva, a drugog za Listu članova sa koje će se vršiti promena ovog člana Komisije. Predstavnike javnosti za člana, odnosno na Listu članova rešenjem će imenovati ministar unutrašnjih poslova.

Poziv je raspisan 4. oktobra, a predlozi po ovom javnom pozivu podnose se u roku od 15 dana na adresu: Ministarstvo unutrašnjih poslova – Biro za pritužbe i predstavke. Predlozi treba da sadrže podatke o kandidatu zbog kojih predlagač smatra da će uspešno predstavljati javnost u Komisiji za rešavanje pritužbi. Nazivi i adrese predlagača i osnovni podaci o kandidatima biće stavljeni na uvid javnosti tako što će biti objavljeni na web stranici Ministarstva.
Neblagovremeni i nepotpuni predlozi neće biti uzeti u obzir.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…