infakt__frame.jpgCilj projekta Eksperimentalni program ženskih studija u školskoj 2006-2007. godini koji realizuje „Hora” Grupa ze emancipaciju žena Valjevo u saradnji sa Ženskim studijama iz Novog Sada i uz finansijsku podršku organizacije Rekonstrukcija Ženski Fond, je da se u Valjevu gde već postoji aktivistički ženski potencijal, sistematski i organizovano ostvari obrazovanje žena i muškaraca na visokoškolskom nivou, kao alternativno interdisciplinarno osmišljen program u trajanju od jednog semestra (30 sati/časova (1 čas 90 min.), šest nedelja).

Namenjen je ženama i muškarcima kako bi bolje razumeli sadašnju podelu prema rodu u domenu obrazovanja, umetnosti, kulture, nauke, religije, tehnologije i drugih oblika svakodnevnog života.
U okviru zimskog semestra ovog obrazovnog programa aktivnosti se ostvaruju u obliku 6 modula: u svakom modulu po 6 predavanja na određenu temu. Izučavaju se sledeće tematske oblasti: teorijske osnove roda i metodologija u istraživanjima društvenih nauka, posebno biografski metod kao izvor novih saznanja o nevidljivom ženskom životu i radu; žene i ekonomija; jezik i rod; feministička teologija; žene i obrazovanje; žene na Balkanu (miks tema).
Obrazovni program Ženskih studija i istraživanja odvija se u obliku predavanja, radionica, diskusionih tribina.
Studije su besplatne za sve polaznice/ke. Prvo predavanje održano je danas, a predavačica je bila prof. Dr. Svenka Savić sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…