infakt__frame.jpgReforme u cilju demokratizacije i stabilizacije tržišno orijentisanog društva podrazumevaju i uvođenje savremenog modela socijalne politike. Reforma socijalne zaštite u Srbiji započeta je još 2001. godine, a sada je u rtoku realizacija pet razvojnih projekata iz oblasti socijalne politike od kojih je za lokalnu samoupravu značajan projekat “Razvoj modela integralne socijalne zaštite na lokalnom nivou.

Osnovni cilj formiranja sistema socijalne zaštite je razvijanje integralne socijalne zaštite u kojoj socijalni akteri na najefikasniji način koriste postojeće resurse putem dostupnih, kvalitetnih i raznovrsnih usluga radi očuvanja i poboljšanja kvaliteta života ranjivih kategorija.

Savet je samo organizacioni okvir, dok samo funkcionisanje sistema podrazumeva angažovanje svih raspoloživih potencijala u lokalnoj zajednici u posebnu aktivnost centra za socijalni rad u ulozi koordinatora i medijatora celog procesa.

Osnovni zadatak saveta je strateško i akciono planiranje u oblasti socijalne politike i socijalne zaštite na lokalnom nivou i jačajući partnerstva između institucija i NVO. Prvi inicijalni sastanak na kome bi trebalo da se osnuje Savet planiran je za 7. septembar.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…