infakt__frame.jpgRok muzika 70-tih otvarila je prostor za izrazavanje jednoj novoj avangardnoj generaciji koja istrazuje i trazi nove forme i stil zivota i predstavlja sinonim slobode za mlade. Ona izrazava njihov bunt protiv terora, borbu za gradjanska prava i ljudske slobode, mir i ljubav u svijetu. Zato se ne treba čuditi kada čuveni engleski kritičar Me Luhan proglašava rok muziku “najunivezalnijim jezikom današnjice”. To je bilo vrijeme promena. Rok muzika putem svojih vrhunskih predstavnika ušla je u sve segmente umetnosti i filozofije. Prisutna je u filmu, slikarstvu, književnosti i nameće se kao kultura mišljenja i izražavanja – kao rok kultura.

Razni muzicki trendovi su se smjenjivali sedamdesetih i osamdesetih godina. Rok, disko muzika, pop muzika u raznim oblicima, narodna muzika sa svim tada postojećim varijacijama…
Za sve njih postojala je publika. Pojavom kafica vlada i dalje, ali vremenom, pojavljuje se očigledno potreba da se zadovolje razliciti profili gostiju. U pocetku skromno ali vremenom u sve vecoj mjeri slusa se “meksa” muzika.
Na rok muziku 70-tih valjevce je sinoć na Tešnjarskim večerima podsetila grupa LA Bend.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…