infakt__frame.jpgDanas će Ministarstvo proljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srbije , sa 76 opština i mesnih zajednica potpisati ugovore o ulaganju 210 miliona dinara u obnovu i izgradnju seoske infrastrukure. Potpisivanjem ugovora počeće realizacija Nacionalnog investicionog plana za oblast poljoprivrede, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, planirano je da se u obnovu seoske izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u selima, pojačavanje elektro mreže izgradnju agrobiznis centara i obnovu atarskih puteva i seoskih domova uloži ukupno oko 1,1 milijarda dinara.

Za realizaciju tih projekta 80 odsto novca biće obezbedjeno iz Nacionalnog investicionog plana, a preostalih 20 odsto biće izdvojeno iz budžeta Ministarstva poljoprivrede Srbije.

Potpredsednica Vlade Srbije Ivana Dulić-Marković i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Živkov potpisaće sa predstavnicima lokalnih samouprava prve ugovore u okviru projekta, a u narednim danima će biti potpisani i ostali ugovori, navodi se u saopštenju.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…