infakt__frame.jpg4. jul Dan boraca, Opštinski odbor SUBNOR-a i njegova mesna udruženja na teritoriji opštine Valjevo obeležiće polaganjem venaca i cveća na postojeća spomen obeležja NOR-a.
Za 10 sati predviđeno je polaganje venaca na spomen groblje na Krušiku i spomenik dr Miši Pantiću. Na spomen biste narodnih heroja u parku na Jadru takođe će biti položeno cveće, a pripadnici OO SUBNOR-a položiće vence i cveće i na spomen obeležje 18 streljanih na Novom groblju, bistu Nade Purić i bistu Miše Pantića kraj bolnice. U 11 časova predviđeno je polaganje venaca i cveća na spomenik borcima revolucije na Vidraku.
Dan ustanka naroda Srbije protiv fašističkih okupatora, 7. jul, obeležiće se polaganjem venaca na spomenik Žikici Jovanoviću Špancu i na spomenik Dragojlu Dudiću, kao i na spomen ploču na mestu gde je obešen Stevan Filipović.
Istog dana u Beloj crkvi biće organizovana proslava 65-te godišnjice ustanka naroda Srbije koju organizuje Republički odbor SUBNOR-a u saradnji sa Mačvanskim i Kolubarskim okružnim odborima.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…