deca-obdaniste.jpgCentar za modernu edukaciju i Dom kulture Valjevo konkurisali su kod opštine Valjevo za novčana sredstva namenjena projektu pod nazivom “Pozorišna bajka za decu”. Ovaj projekat će se realizovati pod sloganom “Živite svoje snove nemojte sanjati svoj život” i ima za cilj formiranje dečije scene u našem gradu kao i pozorišnu i kulturnu edukaciju.

U toku je priprema projekta a početak se očekuje početkom avgusta kada će biti izvedena prva pozorišna predstava Kuckava bajka. Predviđene su i izložbe kostima kao i gostovanja u ostalim gradovima. Kao nagradu za učešće u ovom projektu obezbeđena je poseta pozorištu Puž gde će deca moći da se upoznaju pravim dečijim profesionalnim pozorištem i razgovaraju sa glumcima, scenografima, rediteljima.

Projekat će trajati 5 meseci i za to vreme oko 30 polaznika malog dramskog studija izvešće nekoliko predstava koje će moći da vide svi zainteresovani a prvenstveno deca iz obdaništa i učenici osnovnih škola. Pored dece u ovom projektu učestvuju i Mila Grujić iz centra za modernu edukaciju, Angelina Lukić glumica, Aida Novosel kostimograf i scenograf Dušan Arsenić. Vrednost projekta je 500 000 dinara.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…