infakt__frame.jpgDa bi lokalne vlasti u Srbiji počele normalno da funkcionišu najvažniji je izbor ljudi koji vode opštine, a nakon prošlih izbora zbog malog odziva birača, na vlast su došle stranke ili pojedinci koji nisu mogli da odgovore zahtevima građana, rekao je Bojan Stanojević, menadžer grada Beograda boraveći kao gost OO DS. Od ove Vlade sa pravom se očekuje donošenje zakona o vraćanju imovine lokalnim samoupravama.

Opštinama treba vratiti i nadležnost u oblasti poreske politike, kako bi kroz stimulisanje privukle investitore. Gradovi i opštine danas ne mogu da utiču na porast zaposlenosti.

Stanojević je naglasio i da bi u Srbiji trebalo formirati Fond za stimulisanje infrastrukture u Srbiji i da je milijardu evra koje je ministarstvo finansija opredelilo za razne projekte trebalo uožiti u opštinske infrastrukture i da bi efekat bio dvostruk. Jedan od bitnih uslova razvoja lokalnih samouprava je i profesionalizacija administracije gde bi se isključila partijska pripadnost kao kriterijum za obavlajnej nekog posla.

Demokratska stranka zalaže se za saradnju sa svim demokratskim opcijama i da li će se koalicije stvarati pre izbora to je nešto što će stranke odlučivati na svojim GO. Ono na šta apelujemo je da se prestane sa fabrikovanjem afera koje utiče na raspoloženje građana i zalažemo se za konsenzus demokratskih stranaka kako će se razvijati ova zemlja, što važi i za lokalni nivo, zaključio je Stanojević

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…