novac_.jpgRok za predaju projekata koji bi se finanstirali iz programa investicija vredan približno milijardu evra, istekao je danas. Za ova sredstava preusmerena iz privatizacionih prihoda, namenjena za obnovu bolnica, opremanje škola i fakulteta, rekonstrukciju i izgradnju verskih objekata, kao i za gradnju stanova za zaposlene u javnim službama, veliku šansu da konkurišu imale su i lokalne samouprave među kojima i Valjevo, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare OO G17 plus.

Rezultati napora Vlade da se stvore investicioni ciklusi tek će se videti u narednom periodu i to će dovesti do veće uposlenosti i boljeg standarda građana, kaže Gajić.

OO G17 plus imao je mogućnost u proteklom periodu da animira neka preduzeća, kako u Valjevu tako i u drugim opštinama KO da konkurišu za sredstva i za nekoliko nedelja znaće se rezultati konkursa. Govoreći o gasifikaciji grada Gajić je istakao da se tu zastalo jer nije postojao kontakt i pregovori sa Srbijagasom.

Govoreći o radu JP u opštini, Miloš Pavić, savetnik predsednik OO za privredu i privatizaciju je rekao da i dalje ima problema u njihovom funkcionisanju i da ona stvaraju nepovoljnu klimu za investicije. Iako je cena vode podignuta u januaru, saglasnost je tražena u maju, a za cenu grejanja nije zatražena još uvek, dodao je Pavić.

Nijednu stvar ne radimo iz političkog interesa i pomoć građanima koji su imali problem sa cenom grejanja u Kolubari 2, a koja je nazvana politikantstvom nije korektna. Mi samo želimo da stvorimo uslove da ovaj grad konačno krene napred, zaključio je Gajić.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…