infakt__frame.jpgSajmovi zapošljavanja su novi način posredovanja pri zapošljavanju, osmišljeni kao direktan kontakt nezaposlenih lica određenih zanimanja i poslodavaca koji imaju potrebe za tom strukom. Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Valjevo danas je organizovala prolećni Sajam zapošljavanja na kome je učestvovalo 25 poslodavaca, a svoje radne biografije predalo je nekoliko stotina nezaposlenih lica koja se nalaze na evidenciji valjevske filijale.

Nacionalna služba za zapošljavanje svim zainteresovanima pružila je i tehničku pomoć u pisanju biografija. Tokom sajmova održanih u 2005. godini 217 lica je zasnovalo radni odnos na određeno i na neodređeno vreme, dok je 50 lica radno angažovano po ugovoru o delu.

Cilj sajmova je brže zapošljavanje nezaposlenih, određenih zanimanja, zadovoljavanje kadrovskih potreba poslodavaca, pospešivanje teritorijalne pokretljivosti nezaposlenih i javnost u zapošljavanju.

Na ovom prvom prolećnom sajmu zapošljavanja traženi su diplomirani ekomnomisti, menadžeri, grafički inženjeri, inženjeri tehnologije, inženjeri mašinstva, inženjeri građevine, ekonomisti, mašinski tehničari, elektro tehničari, hemijski tehničari, ekonomski tehničari, zidari, tesari, armirači i NK radnici.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…