infakt__frame.jpgProcena je da Divčibare mogu biti jedna od desetak najatraktivnijih destinacija u Srbiji zbog čega je programom Vlade Srbije opredeljeno oko 50 miliona dinara, ali to naravno neće biti jedina sredstva koja će biti uložena u ovo turističko mesto, rekao je Bojan Dimitrijević, ministar trgovine i turizma na današnjoj konferenciji za novinare. Strategija razvoja turizma u Srbiji usvojena je s namerom da se pokrenu investicioni projekti, razviju još neke turističke destinacije i vrati Srbija na turističku kartu Evrope.

50 miliona dinara opredeljenih za Divčibare biće utrošena za izradu planske dokumentacije, za izradu vodovodne i kanalizacione mreže, kao i za sređivanje puteva, mada, naglasio je Dimitrijević, u putnu mrežu biće uložena i sredstva direktno od ministarstva za kapitalne investicije.

Pod pokroviteljstvom ministarstva i ove godine održaće se manifestacija Mis Beli narcis jer je to prepoznatljiv i značajan marketinški potez, rekao je Dimitrijević.
Kada je u pitanju elektroenergetsko stanje Divčibara, EPS je sa svoje strane uradio do sada sve što je obećao, rekao je Zoran Manasijević, zamenik direktora EPS-a.

Manasijević je dodao i da lokalna samouprava sada mora preuzeti vodeću ulogu u revitalizaciji Divčibara, a da i EPS i ministarstvo treba da im u tome pomognu.

Tokom popodneva ministar Dimitrijević i zamenik direktora EPS sodržali su na Divčibarama i sastanak sa predstavnicima CIP-a i JP Srbijašume.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…