infakt__frame.jpgProjekat PK Beograd ’’Smernice za poslovanje sa EU’’ nastao je kao rezultat aktivnosti Privredne komore Beograda u pravcu otvaranja prostora za bolje razumevanje i brže uključivanje naše privrede u proces evropskih integracija. Krajnja namera bila je postizanje većeg stepena informisanja privrede SCG o uslovima poslovanja na prostoru Evropske unije. Raspolaganje većim brojem pravovremenih i relevantnih informacija omogućiće intenzivniju i bolju pozicioniranost naših kompanija na tržištu Evropske unije, kaže Vera Tošić, rukovodilac Centra za ekonomske odnose sa inostranstvom PK Beograd.

Projekat “Smernice za poslovanje sa EU” rezultat je aktivnosti Privredne komore Beograda koji je realizovan uz stručno-tehničku podršku Evropske agencije za rekonstrukciju (EAR), Evropskog pokreta u Srbiji i uz finansijsku podršku Evropske unije – Fonda za evropske integracije.

Projekat ’’Smernice za poslovanje sa EU’’ rezultat je višemesečnog rada multidisciplinarnog autorskog tima eksperata Privredne komore Beograda, relevantnih Fakulteta, naučnih Instituta, Zavoda za standardizaciju i eksperata iz privrede pretočenog u šest publikacija.

Pored publikacije koja prezentuje opšte odredbe, primenljive na sve sektore privrede,
sastavni deo projekta su još pet specifičnih brošura u kojima su obradjene privredne grane poljoprivreda i prehrambena industrija, industrija, građevinarstvo, trgovina i saobraćaj.

Bazni koncept svake od ovih šest publikacija je prikaz osnovne zakonske regulative Evropske unije, koja se odnosi na razmatranu oblast privredjivanja (tehnički standardi, direktive EU i dr.).

Korisnici ovih publikacija će biti i sami u mogućnosti da, nadalje, prate tematiku i promene koje se dešavaju u oblasti koja je fokus njihovog interesovanja što će za rezultati imati svakako olakšan pristup jedinstvenim normama i standardima EU, čija je primena, inače, neophodna u poslovanju na tržištu EU.

Projekat “Smernice za poslovanje sa EU”, je prva faza šireg koncepta poslovne edukacije koji će se u narednom periodu kontinuirano sprovoditi u Privrednoj komori Beograda putem izrade publikacija sličnog sadržaja, putem održavanja seminara, kurseva i obuka vezanih za oblast internacionalizacije aktivnosti naših kompanija.

Publikacije je istovremeno i vrlo pristupačne za sve kategorije korisnika kojima su namenjene (privreda, fakulteti, stručne škole, asocijacije, NVO, institucije i dr.).

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…