infakt__frame.jpgU restoranu Zlatibor sinoć je održan konsultativni sastanak u organizaciji Mesne zajednice Divčibare i udruženja građana ‘’Divčibare’’.
Nakon kraćeg izveštaja o radu u proteklom periodu i plana aktivnosti za 2006 godinu govorilo se o programu generalne regulacije ,izmenama i dopunama postojećeg urbanističkog plana i inicijativama koje će pomoći razvoju Divčibara.
Ovaj plan bi trebalo da bude realizovan u toku ove godine i on se uglavnom odnosi na infrastrukturne poslove kao što su prilazni putevi do Divčibara,rekonstrukcija vodovodne mreže,izradu projektne dokumentacije za kanalizacionu mrežu i rekonstrukciju postojeće kao i izradu dalekovoda od Ražane do Divčibara.Telekom je takođe pripremio dokumentaciju i očekuje građevinsku dozvolu za postavljanje optičkog kabla od Dračića do Divčibara što će ih spojiti sa Valjevom.U toku ove godine očekuje se početak infrastrukturnog oporavka rekao je predsednik udruženja Stojadin Pavlović.
U prošloj godini ostvareni su mnogi kontakti ne samo sa predstavnicima regiona već i sa predstavnicima republičke vlade koji su redovni posetioci i koji se zalažu za oporavak Divčibara.
U radu sastanka učestvovali su pomoćnik ministra trgovine turizma i usluga Radivoje Pirgić,direktor JP Srbija šume Ješa Erčić,narodni poslanici iz Valjeva,načelnik Kolubarskog okruga i predstavnici opštinskog rukovodstva iz Valjeva.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…