infakt__frame.jpg2977 broj nedeljnika Napred najverovatnije se neće pojaviti na kioscima u petek, saopštili su zaposleni u ovoj novinsko-izdavačkoj kući. Prema rečima Aleksandra Rankovića, novinara ovog lista, nakon dolaska novog vršioca dužnosti direktora Dragana Brankovića, predsednica Skupštine zaposlenih Slavica Pantelić Cupać pokušala je da ga izvesti o spremnosti zaposlenih da sarađuju sa njim s ciljem da se nastavi neometan izlazak lista, što je Branković odvbio.

Svoj zahtev da sadašnji radnici napuste radna mesta, prema Rankovićevim rečima, Branković je obrazložio postignutim dogovorom sa bivšim radnicima da ubuduće pripremaju list, da je takav savet dobio od pravnika SO i da oni imaju rešenje o angažovanju, ali ne od strane njega jer on nema deponovan potpis. Zbog pokušaja obmane zaposlenih da ih usmenim putem udalji sa radnih mesta na nekoliko dana, što bi značio automatski otkaz Skupština zaposlenih donela je sledeće odluke: da ne prihvataju usmeni zahtev za napuštanjem radnog mesta i da će i dalje prema sistematizaciji radnih mesta nastaviti da dolaze uredno na posao i da će u potpunosti biti na raspolaganju direktoru i glavnom i odgovornom uredniku jer to smatraju profesionalnom i moralnom obavezom.

Prema rečima zaposlenih u Napredu, v.d. direktora svoj stav promenio je u sredu izrazivši želju da napravi ovoj broj Napreda, ali da na zahtev zaposlenih nije dostavio radne zadatke.

Zaposleni u DNIP Napred dodali su na kraju da i pored izričitih zahteva da im se dostave zaduženja u pisanom obliku ništa nisu dobili, ali da je Branković usmeno zatražio od zaposlenih i od novinara Napreda da nastave da rade svoj posao kao i do sada, oko čega postoji saglasnosti i potvrda da se to nikada nije dovodilo u pitanje.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…