infakt__frame.jpgMatična biblioteka Ljubomir Nenadović u utorak 4. aprila od 19.30 u čitaonici Dečje biblioteke organizuje književno veče pod nazivom “Kušaković, pesnik”. Veče će biti posvećeno sećanju na Sretena Kušakovića kao “pokušaj jednog ne-sentimentalnog pesničkog pozicioniranja”.
Na knjiđevnoj večeri će govoriti prof. dr Miodrag Loma, mr Snežana Adamović, slikar Milomir Romanović i književnik Slaven Radovanović. Tokom večeri biće prikazan i film Zorana Đorđevića o Kušaku, dok će odlomke iz knjige kazivati glumac Branko Antonić.
Sreten Kušaković je rođen 4. aprila 1944. u Valjevu. Poeziju je objavljivao od 1968. u listovima i časopisima, na radiju i televiziji. Objavljene su mu dve knjige poezije “Dozivi iz tame” i “Tajni život nesrećnih mrtvaca”. Reditelj Zoran Đorđević je 1988. snimio kratki umetnički film o njemu, a književnik i književni kritičar Branko Pirgić napisao je obiman predgovor “Alčad i anđeli Sretena Kušakovića”. Profesor dr Miodrag Loma priredio je za izdavanje njegovu poemu “Od smrti do smrti”. Umro je 4. aprila 1986. godine.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…