infakt__frame.jpgČlanovi Komisije za otklanjanje posledica elementarnih nepogoda nakon jučerašnjeg obilaska terena utvrdili su da još tri kuće, u Brankovini, Kotešici i Radjevom selu nisu više za stanovanje. Sanacija klizišta će biti uradjena svuda gde geolozi procene da će biti delotvorna, pod uslovom da nije skuplja od izgradnje nove kuće na drugoj lokaciji, istaknuto je na današnjoj sednici Štaba. Sem toga naloženo je da se svi objekti koji su u fazi rušenja vidno obeleže da nisu više za upotrebu, a po proceni i uklone, kako ne bi bili potencijalna opasnost.
Ekipama na terenu od danas će se pridružiti i radnici “Vodvoda” kako bi se izbegla opasnost od slučajnog oštećenja vodovodnih i kanalizacionih cevi na klizištima gde je sanacija u toku. To je slučaj u Djerdapskoj ulici, koja će danas zbog radova na sanaciji biti zatvorena za saobraćaj. Ovo klizište danas je obišao i predsednik Jovan Tomić sa saradnicima i na licu mesta se uverio dokle se stiglo sa radovima. On je juče u Beogradu razgovarao sa ministrom za kapitalne investicije Velimirom Ilićem koji je tom prilikom naglasio da se za tri porodice koje su ostale bez krova nad glavom u samom gradu odmah kupe stanovi, kao i to da se za kuće u selima odmah započene sa izborom lokacija za izgradnju novih, poštujući sve urbanističke uslove. Ministar je najavio da će tokom sledeće sedmice uslediti još jedan transfer novca za opštinu Valjevo iz republičkog budžeta što će biti iskorišećno za sanaciju klizišta.

Prema evidenciji do sada je stiglo oko 80 prijava o oštećenjima objekata usled zemljotresa koji se dogodio 22. marta. Reč je o trošnim i starim objektima.

Na današnjoj sednici Štaba bilo je reč i o stanju vodostaja na rekama koji za sada stagnira. Meštani naselja Veselinović kod Kazneno popravnog zavoda su prosledili zahtev u kome traže da se očisti korito reke Obnice. Ocenjneo je da će blagovrmeneo biti preduzete preventivno sve mere za odbranu od eventuelnih poplava.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…