infakt__frame.jpgNarodni socijalisti Valjeva, ali i svi građani kojima je Srbija u srcu, potrešeni su vešću o tragičnoj smrti predsednika Slobodana Miloševića u zidinama haškog srbomučilištva, kaže se današnjem obraćanju javnosti Opštinskog odbora ove stranke. Povodom toga u prostorijama OO SNS večeras od 19 sati biće održan komemorativni skup.
Slobodan Milošević je bio nosilac i ujedinitelj levih ideja, ne samo na ovim prostorima. Bio je čovek koga je sama istorija u ovim burnim vremenima odabrala za svog velikog aktera, a njegove kidnapere, tamničare i Jude koji ga prodaše za ‘’šaku dolara’’, ona sama istorija baciće na đubrište vremena.
Njegovom smrću ne gubi samo njegova porodica, već cela slobodoumna Srbija i Evropa, budući da je sa scene nestao veliki borac protiv nasilja nad međunarodnim pravom. Njegovom smrću nisu pobedili oni koji nas mesecima divljački bombardovaše, ni novi satrapi koji su im ga predali – oni sad mogu spoznati dubinu svog moralnog poraza pred svetskim javnim mnjenjem.
Njegov duh još postoji i ujediniće ideju mira i pravde kojoj je stremio i zbog koje je,konačno i ubijen. Od momenta njegove smrti ništa više neće biti kao pre, jer ovaj narod neće ubuduće imati mogućnost poređenja svog političkog delovanja – od patriote do onog ko ne zna ko je i kome pripada.
Svojim ponašanjem i odbranom Srbije pred političko-inkvizicijskim sudom u Hagu, Slobodan Milošević je pokazao keko se bori za ono što se voli – svoja zemlja, svoj narod, svoja Srbija.
Onima koji mu ni mrtvom ne daju mira, konačno je jasno da njegov život i njegova smrt nisu bili uzaludni, jer je samog sebe položio na oltar otadžbine, po čemu će ga pamtiti i generacije ispred nas.
Narode srpski, ostani dostojanstven i sada, kao što si bio tokom svoje burne istorije, pokaži još jednom svetu svoju veličinu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…