infakt__frame.jpgPredstavnici jedanaest opština uklučenih u projekat izgradnje Regionalne deponije saglasili su se da se osnuje zajedničko preduzeće za upravljanje komunalnim otpadom i za predlog modela osnivačkog akta zadužene su opštine Ub, Lazarevac, Obrenovac i Lajkovac. Rok za realizaciju ovog zaključka je 15 dana, a naredni sastanak je u Lazarevcu.
Prihvaćena je i mikrolokacija iz Studije o izboru mikrolokacije, a opštine Ub i Lajkovac do narednog sastanka trebalo bi da pripreme potrebnu dokumentaciju za formiranje građevinske parcele. Ove dve opštine zadužene su da za sledeći sastanak daju rokove i mogućnosti za izdavanje Akata odnosno drugi planski i pravni osnov za izgradnju regionalne deponije. Podneta je i inicijativa za proširenje granica Programa za izradu urbanističkog plana, a predstavnici IAUS će i toku narednih sedam dana obavestiti opštine o mogućnosti izrade idejnog rešenja.

Sastanku je prisustvovalo svih 11 predsednika opština, predstavnika Rudarskog basena Kolubara i pogona Zapadno polje, predstavnika Instituta za urbanizam i arhitekturu, Ministarstva za nauku i zaštitu životne sredine i načelnik Kolubarskog okruga Goran Lučić.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…