infakt__frame.jpgOpštinski javni tužilac Zoran Obradović podneo je juče zahtev za sprovođenje istrage protiv poslanika SPO Milana Ninića za dva krivična dela: nedozvoljeno nošenje oružja i izazivanje opšte opasnosti. Da podsetimo, Ninić je u noći između 26. i 27. februara, posle svađe oko politike, u kafani pucao iz pištolja, koji je inače registrovan na ime njegove žene i za koji nema dozvolu za nošenje.

Za izazivanje opšte opasnosti član 278. Krivičnog zakonika Republike Srbije predviđa kaznu od 1 do 5 godina zatvora. Krivični zakonik Republike Srbije za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih sredstava prema članu 348. stav 2. predviđa kaznu do 3 godine zatvora.

Prema članu 77. Ustava protiv narodnog poslanika koji se pozove na imunitet ne može se, bez odobrenja Narodne skupštine, pokrenuti krivični postupak ili drugi postupak u kome se može izreći kazna zatvora. Ukoliko se Ninić bude pozvao na poslanički imunitet, u tužilaštvu je rečeno da će Skupštini biti upućen zahtev za ukidanje imuniteta.

Inače, članovi Administrativnog odbora republičkog parlamenta nisu dosad imali zahteve za ukidanje imuniteta poslanicima za ova krivična dela, a po ranijem dogovoru, uvek je uspostavljen imunitet kada su u pitanju bile tužbe za klevetu i uvrede.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…