infakt__frame.jpgČlanovi Opštinskog veća na jučerašnjoj sednici pozitivno su ocenili program poslovanja Direkcije za urbanizam i izgradnju Valjeva za tekuću godinu. Ovim programom planirani su ukupni prihodi u iznosu od oko 305.000.000 dinara. Poslovi iz nadležnosti Direkcije finansiraće se iz Fonda za gradjevinsko zemljište u iznosu od 187.500.000 dinara i iz Fonda za puteve u iznosu od 112.650.000.

Na jučerašnjoj sednici prihvaćen je i program izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture Direkcije kojim je predvidjeno da se u 2006.-toj godini, za opštu komunalnu potrošnju izdvoji 128.000.000 dinara, od čega skoro 50.000.000 samo za rekonstrukciju, sanaciju i izgradnju ulica i puteva, kao i javnu rasvetu.

Članovi Veća jednoglasno su prihvatili i program poslovanja JKP «Vodovoda» za 2006. godinu kojim je predvidjeno da ukupno planirani rashodi budu 240.649.000 dinara. Iz sredstava amortizacije planirana su investiciona ulaganja u izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže i nabavku opreme u iznosu od 37.000.000, dok je odlukom o budzetu opštine Valjevo predvidjeno dodatnih 30.000.000, takodje za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže. Program poslovanja «Vodovoda» je prihvaćen uz ocenu da se mora iskazati kako se rasporedjuje dobit, odnosno koliko pripada osnivaču, a koliko preduzeću.

Ovo je ocenjeno i prilikom razmatranja programa poslovanja JP «Polet». Uz to, članovi Veća su zaključili i da «Polet» mora proslediti analitički prikaz ukupnih prihoda, kao i to da se mora naznači procena o tome šta će se desiti ako ovo preduzeće izgubi sudske sporove koji su pokrenuti. Članovi Veća su dali saglasnost na ovaj program i naglasili da «Polet» osnivaču mora vratiti dug od oko 1.500.000 dinara.

Na jučerašnjoj sednici jednoglasno su pozitivno ocenjeni i program robnih rezervi opštine, kao i programi poslovanja: Direkcije za robne rezerve i JP za korišćenje vodoprivrednog sistema Rovni «Kolubara» uz ocenu da treba učiniti sve kako bi opština gazdovala ovim sistemom po njegovom završetku i puštanju u rad, što se po proceni očekuje 2008. godine.

Članovi Veća nisu dali saglasnost na programe poslovanja za 2006.-tu godinu Opštinske stambene agencije, Javnog komunalnog preduzeća Valjevo i «Vidraka», ovi programi će morati da se dorade, na prvom mestu usklade sa instrukcijama o izradi i praćenju realizacije godišnjih programa poslovanja lokalnih javnih preduzeća koje je opštinama Srbije dostavilo republičko Ministarstvo finansija.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…