infakt__frame.jpgNa Zimskom prvenstvu Srbije za mlađe pionire, održanom u subotu u Pančevu, u konkurenciji 348 plivača iz 24 kluba iz Srbije petočlana ekipa PK «Valis» predvođena trenerom Branislavom Petrovićem osvojila je 5 medalja – 2 zlatne i 3 bronzane.
Najuspešniji je bio Stefan Zimonjić (94.) koji je u disciplinama 50 i 100 m prsno osvojio titule prvaka Srbije. Pored ova dva zlata Stefan je osvojio i bronzanu medalju u disciplini 50 m slobodno.
U dicsiplini 100 m slobodno Dimitrije Jovanović (94.) osvojio je bronzanu medalju, a muška štafeta u sastavu Beljić, Jovanović, Marković i Zimonjić u disciplini 4 x 50 m slobodno osvojla je takođe bronzu.
A u Novom Sadu je tokom vikenda održano Zimsko prvenstvo SCG za kadete, omladince i apsolutnu kategoriju. Na ovom takmičenju učestvovalo je 240 plivača iz 28 klubova iz Srbije i Crne Gore, a među njima i 8 plivača PK “Valis” sa trenerom Vladimirom Boškovićem.
Ponovo je najuspešnija bila kadetkinja Anđelka Petrović (92.) koja je ovoga puta oborila aktuelni kadetski državni rekord u disciplini 200 m mešovito i osvojila četiri titule prvaka SCG – u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji u disciplinama 100 m slobodno i 200 m mešovito. Anđelka je na ovom takmičenju osvojila ukupno 11 medalja – 4 zlatne, 2 srebrne i 5 bronzanih.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…