infakt__frame.jpgU Istraživačkoj stanici Petnica se od 26 februara do 4 marta realizuju zimski seminari hemije, fizike i istorije. U radu ovih seminara učestvuju 74 srednjoškolca iz naše zemlje, Makedonije i Bosne i Hercegovine.
Zimski seminar hemije ima za cilj da se polaznicima, kroz seriju predavanja objasne pojmovi iz opšte hemije. Seminar realizuje stručni tim Stanice u saradnji sa profesorima Hemijskog fakulteta i Fakulteta za fizičku hemiju iz Beograda.
Uvodni zimski seminar fizike bavi se istraživanjem onoga šta je fizika u svetu koji nas okružuje i pojavama sa kojima se svakodnevno susrećemo.
Drugi zimski seminar istorije ima za cilj da srednjoškolce upozna sa istorijom kao naukom. U toku seminara biće izvršena i priprema za samostalno istraživanje koje polaznici treba da obave do prolećnog seminara.
U IS Petnica u toku je prijavljivanje školskih nastavnika za učešće u prolećnom ciklusu seminara za stručno usavršavanje. Broj učesnika na seminaru je ograničen na 25. Na kraju programa nastavnici dobijaju sertifikat o učešću.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…