Potpisivanjem sporazuma o zajednickom upravljanju komunalnim otpadom 11 opština Kolubarskog i Mačvanskog okruga, te pojedinih opština sa područja grada Beograda opredeljeno je da regionalna deponija, sa fabrikom za reciklažu otpada, bude izgrađena u Kaleniću kod Uba na napuštenim kopovima tamnavskih rudnika uglja. Ovo će biti jedna od 29 regionalnih deponija za koje se opredelila Vlada Srbije svojom strategijom u oblasti zbrinjavanja komunalnog otpada i zaštite covekove okoline. Predstavnici Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije predstavili su danas Studiju o izboru mikrolokacije za regionalnu deponiju komunalnog čvrstog otpada sa reciklažnim centrom za Kolubarski okrug. Kod predlog načela i principa za sprovođenje aktivnosti na organizovanju upravljanja komunalnim otpadom došlo je do manjih odstupanja.

Naredni sastanak zakazan je za 9. mart na Ubu kada će pored predstavnika svih opština prisustvovati i načelnik okruga, predstavnici ministarstvai Instituta za urbanizam. i to će biti jedan u nizu sastanaka na kome se u 2006. mora definisati početak izgradnje Regionalne deponije.

Današnji sastanak je samo jedan korak ka realizaciji projekta.

Visinu sredstava koju treba izdvojiti za izgradnju regionalne deponije sa reciklažnim centrom niko nije mogao da precizira, ali je naglašeno da se ceo projekat ne sme oslanjati na donatorska sredstva već na participativno učešće i povoljne kredite.
no da se ceo projekat ne sme oslanjati na donatorska sredstva već na participativno učešće i povoljne kredite.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…