infakt__frame.jpgSvečanim prijemom dužnost, novi komadant 20-te motorizovane brigade od danas je pukovnik Milan Nedeljković.

Nedeljković je ovu dužnost primio od pukovnika Stojana Batinića koji je od novembra 2003. obavljao ovu dužnost u kasarni Vojvoda Živojin Mišić. Obraćajući se prisutnima na svečanosti Batinić je odao priznanje svim saradnicima za nesebično angažovanje pri izvršenju redovnih i vanrednih zadataka i postignutim rezultatima.

Izražavajući zadovoljstvo zbog preuzimanja dužnosti komadanta 20-te motorizovane brigade, prepoznatljive u operativnim snagama i u vojsci SCG po izuzetnim rezultatima postignute u izgradnji borbene gotovosti, pukovnik Nedejković je rekao da je svevsta težine i odgovornosti koju sa sobom nosi dužnost komadanta.

U ime opštine Valjevo novom komadantu uspeh u radu poželeo je predsednik Jovan Tomić rekavši da je saradnja sa vojskom bila uvek na izuzetno visokom nivou. Primopredaji dužnosti u valjevskoj kasarni prisustvovao je i episkop šabačkovaljevski Gospodin Lavrentije koji je ovom prilikom bivšem i sadašnjem komadantu darovao Bibliju u znak zahvalnosti za ostvarenu saradnju vojske i crkve, a za dobrobit našeg naroda i grada Valjeva.
Inače, pukovnik Milan Nedeljković rođen je 1964. godine u Beogradu. Završio je opštu srednju vojnu školu “Bratstvo Jedinstvo” u Beogradu 1983. godine. U nastavku školovanja završio je Vojnu akademiju kopnene vojske, smer pešadija i generalštabnu školu VJ 1998. Obavljao je dužnosti od komandira vojne policije do načelnika štaba 544 i 20-te motorizovane brigade. Službovao je u garnizonima Vrhnika, Sombor, Šabac i Valjevo. U službi je više puta pohvaljivan, nagrađivan i odlikovan, a vanredno je unapređen u čin potpukovnika u decembru 2001. Kruna uspeha i nagrada za postignute rezultate u službi je naredba o postavljenju na dužnost komadanta 20.-te motorizovane brigade. Oženjen je i otac dvoje dece.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…