infakt__frame.jpgIzložba slika likovne grupe Vigled pod nazivom “Tragovi Visoke pećine” svečano će biti otvorena u Galerija Kulturnog centra “Laza Kostić” u Sombor u utorak, 21. februara u 19:00 časova. Likovni duo čine Nada Štrbac i valjevac Milivoj Kostić, koji na ovaj jedinstven način prikazuju pregršt asocijativnih slika svega oko nas.

Nada Štrbac je rođena u Vrbasu 9. marta 1974. Završila je slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu. Izlagala je na više grupnih izlozbi. Živi i stvara u Vrbasu.
Milivoj Kostić rođen je 17. septembra 1971. u Valjevu, završio je slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu. Osnivač je grupe vizuelnih umetnika ‘’Vigled’’. Izlagao je na tri samostalne i oko 40 grupnih izlozbi u zemlji i inostranstvu. Poslednje dve godine radi na organizaciji umetničkih aktivnosti osudjenih lica u Kazneno-popravnom zavodu Valjevo.

Galerijska turneja grupe Vigled započela je izložbom, a planirano je da se predstave i u Vrbasu, Somboru, Novom Sadu, Beogradu, Novom Gradu (RS) i Banja Luci.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…