infakt__frame.jpgAnđelka Petrović (92.) oborila je aktuelni kadetski državni rekord u disciplini 200 m mešovito i osvojila zlatne medalje u B i u apsolutnoj kategoriji na tradicionalnom plivačkom mitingu “Mimoza kup”, koji se nalazi u kalendaru takmičenja Evropske plivačke federacije (LEN) i koji već jedanaestu godinu uspešno organizuje PVK “Jadran” iz Herceg Novog.
Medalje za PK “Valis” osvojio je i Vanja Petronijević (91.). Iako je postavio lične rekorde u svih 5 disciplina u kojima je plivao, u veoma jakoj konkurenciji do medalja je došao u disciplini 50 m leđno – 2 bronzane u B i apsolutnoj kategoriji i u svojoj disciplini 100 m leđno gde je bio najbolji u obe kategorije i okitio se sa dve zlatne medalje.
Lične rekorde u svih 5 disciplina u kojima je plivao postavio je i Marko Dobriković (90.), a najbolji plasmani su mu bili jedno 6. i jedno 8. mesto. Tijana Jakovljević (91.) u sve 4 discipline bila je među prvih 10 – dva 5., jedno 7. i jedno 10. mesto. Najmlađi – Stefan Zimonjić (94.) popravio je svoje lične rekorde u prsnom stilu, ali nije imao šanse za bolje plasmane u konkurenciji sa više godina starijim plivačima od sebe.

Na takmičenju je učestvovalo više od 300 takmičara iz Italije, BiH, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i SCG,

Narednog vikenda kadeti i juniori PK “Valis” nastupiće u Zrenjaninu na Prvenstvu Srbije.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…