infakt__frame.jpgDanas će se u beogradskom Sava centru održati konferencija ’Kodeks ponašanja lokalnih funkcionera – korak ka implementaciji’ u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština, kojoj će prisustvovati i načelnik Opštinske uprave Valjevo Milena Pavlović.

Konferencija se organizuje u okviru Projekta usvajanja i promocije etičkog Kodeksa ponašanja lokalnih vlasti, koji Stalna konferencija gradova i opština realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije, Instituta za otvoreno društvo i Fondacije Konrad Adenauer.

U prvom delu današnje konferencije govoriće se o Kodeksu ponašanja lokalnih funkcionera u kontekstu borbe protiv korupcije na nacionalnom nivou i postojećeg pravnog okvira, dok će drugi deo biti posvećen primeni etičkih principa na lokalnom nivou.

Pored iskustava iz inostranstva, učesnicima će biti predstavljeno i domaće iskustvo i model sistema praćenja primene Kodeksa koji je Stalna konferencija pripremila u okviru projekta uspostavljanja opštinskih Saveta za praćenje primene Kodeksa.

Od 167 gradova i opština u Srbiji njih 145 usvojilo ovaj Kodeks, među njima i opština Valjevo. Pilot opštine koje će učestvovati u novom projektu svečano će potpisati Sporazum o saradnji, na osnovu koga će se pristupiti formiranju Saveta i realizaciji projekta.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…