infakt__frame.jpgPotpredsednik Skupštine Srbije Radoje Obradović i direktor JP Srbijašume Ješa Erčić održali su danas radne sastanke sa predstavnicima opštine Valjevo i Kolubarskog okruga. Osnovne teme razgovora bile su završetak izgradnje hidroakumulacije Rovni, realizacija projekta rešavanja komunalnog otpada i izgradnja reciklažnog centra kao i razvoj Divčibara.
Prema rečima Obradovića Valjevo se doživljava kao jedan od najrazvijenijih gradova u Srbiji i jedan od gradova koji mora biti moto razvoja čitavog Regiona ali i Republike.

U projekat realizacije Regionalne deponije trebalo bi da se uključi i Ministarstvo za nauku i zaštitu životne sredine, a M inistarstvo za lokalnu samoupravu bi moglo sa izvesnim sredstvima da pomogne realizaciju tog projekta što bi prema Obradovićevim rečima značilo izvesniju reaizaciju.

Srbijašume su spremne da pomognu razvoju ruralnih sredina, da budu pravi upravljači prostora i da na tržištu ponude svo ono zemljište koje je Republika dala ovom preduzeću na upravljanje, istakao je generalni direktor ovog preduzeća Ješa Erčić.

Jedna od tema današnjih razgovora bila je i Direkcija za izgradnju i razvoj Kolubarskog okruga pogođenog zemljotresom za koju je rečeno da postoji već nekoliko godina i da bi ono zbog čega je i osnovana trebalo da uradi u što kraćem roku.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…