infakt__frame.jpgMirko Petrović, član AK Mladost iz Užica pobednik je osme po redu Svetosavske trke održane danas na ulicama Valjeva. Drugoplasirani je bio Goran Stojiljković iz Ćuprije, a treći Sreten Ninković iz Beograda. Na trci je učestvovalo više stotina takmičara svih starosnih kategorija, a među njima i najbolji atletičari Srbije, ali i Evrope.

Trku je svečano otvorio nekadašnji atletičar Franjo Mihalić.

Svetosavsku trku je blagoslovio i prota Ljubisav Adžić, arhijerejski namesnik valjevski i izaslanik episkopa šabačkovaljevskog Gospodina Lavrentija.

Ova svetosavska trka je velika manifestacija ne samo za grad Valjevo već i za celu Srbiju, istakao je Jovan Tomić, predsednik opštine Valjevo i predsednik Organizacionog odbora trke.

U juniorskoj konkurenciji najbolji rezultat postigao je Ivan Marjanović iz Surčina, drugi je bio Senadin Plojović iz Novog Pazara, a trći valjevac Miloš Radovanović. Kod juniorki prvo mesto je zauzela Tamara Marković iz AK Metalac, dok je drugoplasirana bila Milena Stoičev iz Niša i trećeplasirana Ivana Ćebić iz AK Crvena zvezda iz Beograda. Najbolja seniorka na Svetosavskoj trci bila je Ana Subotić iz Ivanjice, drugo mesto zauzela je Romjana Panovska iz Bugarske, dok je trća bila Jelena Stanković iz Niša.
Na Svetosavskoj trci učestvovali su i pripadnici vojske i policije u svojim uniformama. Među pripadnicima Vojske SCG najbolji su bili Dejan Popvić, Nikola Simović i Joviša Marković, dok su od pripadnika policije najbolji bili Nebojša Milenković, Nemanja Maletić i Vidan Krstić.

AK Metalac kao tehnički organizator uspeo je da tokom svih ovih godina napravi pravilan pristup ovoj manifestaciji i da ona svake godine bude bolja od prethode, kao i da uđe u program trka Atletskog saveza Srbije.
Pokrovitelj Svetosavske trke i ove godine je Opština Valjevo i Ministarstvo vera.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…