infakt__frame.jpgOdbornici Demokratske stranke, kao opozicione stranke u SO Valjevo, ne mogu snositi odgovornost za trenutnu političku situaciju u lokalnoj skupštini i smatramo da su za to isključivo odgovorne stranke vladajuće koalicije, a pre svega Vi kao Predsednik opštine, kaže se u odgovoru OO DS na dopis predsednika Tomića, a u kome ih poziva na razgovor vezan za funkcionoisanje SO i učešću odbornika ove stranke u njenom radu.
Iz pisma nije moguće shvatiti šta predsednik Opštine zaista želi i zašto je on, a ne predsednik Skupštine zabrinut za nedostatak kvoruma, rekao je Milovan Marković, predsednik OO DS na današnjoj konferenciji za novinare. Kada je koalicija došla u situaciju da ne može da donese najvažniju odluku, Tomić smatra da opozicija treba da dođe u skupštinu.
DS jedva čeka do uđe u skupštinu, ali kada ona bude legalno konstituisana nakon narednih izbora kad god oni da budu, dodao je Marković. Izneta je i neistina da će biti dovedene u pitanje velike investicije, tvrdi Marković.
Ukoliko se uvede i privremena uprava, ona će na vrlo efikasan način preuzeti obaveze Skupštine, te apsolutno ne stoji tvrdnja da će biti dovedeno u pitanje finansiranje projekata.
Stav DS je da razgovori jesu najbolji način prevazilaženja političke krize, ali oni moraju biti blagovremeni i obostrano iskreni.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…