infakt__frame.jpgOvogodišnja javna rasprava o budžetu za 2006. godinu, da se to htelo, moglo je biti mesto gde bi građani dobili odgovore na najvažnija pitanja vezana za planove komunalne gradnje u našem gradu, a posebno za određene mesne zajednice gde živimo, izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare Marija Marijanović član press tima OO G17 plus. Ona je ovom prilikom istakla da je ovo samo jedan od razloga pada interesovanja za lokalne komunalne teme koje su inače građanima najbliže i na koje su sa punim pravom mogli najviše uticati.
– Rukovodstvu naše opštine u potpunosti odgovara ovaj pad interesovanja, pa im je glavno pitanje kako doći do kvoruma SO. Od tako važnog pitanja sva druga su manje važna. Za građane Valjeva u ovom trenutkusvakako veoma značajna pitanja su : pojekat gradske toplane, deponija komunalnog otpada, nastavak gradnje magistralnog puta za Beograd, ulično osvetljenje, nastavak izgradnje škole u Brđanima.
Kako je na sednicama SO nemoguće pokrenuti neka od ovih pitanja, javna rasprava o budžetu je bila prava prilika za to.
Ovom prilikom postavljena su sledeća pitanja: Da li će se, kada i u kom obimu toplana i toplovod uopšte graditi? Da li će se nešto raditi na poboljšanju gradske rasvete? Novi parkinzi u centralnim delovima grada su neophodni, ali o tome nema ni reči, izjavila je Marija Marijanović.
Verovatno da još od vremena socijalističke vlasti nije dato tako puno obećanja i ostvareno tako malo, kao što se desilo u ovoj godini rečeno je na današnjoj konferenciji. Ovom prilikom govorio je i Zoran Spasenić, član OO G17 plus koji je rekao da je neočekivano i bez ikakvog lokalnog uticaja Valjevo postalo univerzitetski grad.
– Jedan od univerziteta smešten je u višenamenskoj zgradi u ulici Pop Lukinoj, koje je vlasništvo SPS-a. Na ovoj zgradi moguće je ispratiti razvoj levičarske delatnosti u Srbiji.
Proces pretvaranja imovine iz privatne u državnu a sada i obrnuto se nastavlja istakao je Spasenić. On se ovom prilikom osvrnuo i na izjavu direktora preduzeća za razvoj turizma koji je rekao da ništa nije tačno od onoga što je stranka G17 plus u Valjevu iznosila na svojim konferencijama za novinare a vezano za imovinu tog preduzeća.
– Neka gospodin direktor kaže građanima ko je uzurpirao imovinu turističkog saveza na Divčibarama?
Spasenić je postavio još jedno pitanje direktoru preduzeća za razvoj turizma a koje glasi: Da li sada ljudi sa kojima je preduzeće u sudskom sporu, preko upravnog odbora upravljaju preduzećem za turizam?

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…