U organizaciji matične biblioteke “Ljubomir Nenadović”, sinoć je održana promocija knjige “Rimsko carstvo” Dobrosava Bobe Stojnića. Promocija je održana povodom 15-godišnjice autorovog rada kao i programske serije Zavičajna kruženja. O autoru je ovom prilikom govorio Ostoja Prodanović, književni kritičar.

Stojnić je u nekim svojim knjigama pokazao da nekim stazama kojima smo nekad prošli vredi preći ponovo i da svaki novi prolazak tim stazama ustvari znači jedno novo iskustvo i novu spoznaju.

Celokupna Stojnićeva delatnost proistekla je iz njegove pasije putovanja i jednog posebnog odnosa prema kulturno-istorijskim spomenicima. Njegove knjige su prvenstveno rađene za potrebe kluba ljubitelja kulturno-istorijskih spomenika “Tešnjar” Valjevo. Nešto više o knjizi “Rimsko carstvo” govori sam autor.

Stojnić kaže da nema sumnje da je danas više nego ikad potrebno vratiti se klasičnom obrazovanju. Vraćanje pravim vrednostima siguran je znak da svoje obrazovanje nismo prepustili slučaju. se klasičnom obrazovanju. Vraćanje pravim vrednostima siguran je znak da svoje obrazovanje nismo prepustili slučaju.@@@

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…