Komisija za utvrđivanje prioriteta u postupku investicionog i tekućeg održavanja objekata osnovnih i srednjih škola i obdaništa na teritoriji opštine Valjevo, obišla je tokom oktobra i novembra meseca 57 objekata osnovnih škola sa njihovim izdvojenim odeljenjima, 6 srednjih škola i 10 objekata Predškolske ustanove ” Milica Nožica” na području opštine Valjevo.

Komisija je formirana sa ciljem da obiđe sve objekte, da se sagleda stanje i naprave prioriteti za iduću godinu. Prvenstveno se to odnosi na stanje elektroinstalacija, vodovod, kanalizaciju, mokre čvorove, podove i krovnu konstrukciju.

Stanje objekata škola koje se nalaze u samom gradu varira od škole do škole i prema Mazićevim rečima ima i onih koje su u dobrom stanju jer je u proteklim godinama izvršena zamena stolarije i sređivanje krovnog pokrivača.

Prema mišljenju komisije stanje objekata Predškolske Ustanove “Milica Nožica” je relativno dobro jer su u proteklom periodu bolje održavani i u njih je ulagano, ali ono što je problem je mali kapacitet obdaništa, naročito obdaništa Zvončić u centru grada. Za ovo obdanište postoji i projekat dogradnje jedne etaže, za šta će se sredstva tražiti i od nadležnih ministarstava.
bdanište postoji i projekat dogradnje jedne etaže, za šta će se sredstva tražiti i od nadležnih ministarstava.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…