infakt__frame.jpgU Istraživačkoj stanici Petnica juče je svečano počela sa radom ovogodišnja Konferencija “Korak u nauku”. Tradicionalna petnička Konferencija okupila je oko 70 polaznika ovogodišnjih seminara, kurseva i naučnih kampova Istraživačke stanice, učenike srednjih škola koji su u Petnici radili na svojim naučnoistraživačkim projektima.
Karakteristika konferencije u Petnici je i specifičnost da na istom mestu i u isto vreme okuplja srednjoškolske istraživače iz čak 14 oblasti nauke i tehnologije. Čast da svečano otvori Konferenciju imao je Ivan Ilić član saveta IS Petnica.
Pisma podrške mladim naučnicima su ove godine, između ostalih uputili i predsednik Republike Srbije Boris Tadić i ministar za nauku i zaštitu životne sredine Aleksandar Popović. Učesnicima konferencije obratio se i Vigor Majić, direktor IS Petnica koji im je poželeo uspešan rad.
Danas i sutra, učesnici konferencije će izlagati svoje radove u nekoliko paralelnih serija. Ovom konferencijom završava se godišnji obrazovni ciklus IS Petnica.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…